Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-29@20:18:43 GMT

یارانه‌ای که یار نیست

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۴۲۶۰۴

یارانه‌ای که یار نیست

عصرایران ؛ محمد جلالی - از دخل خود کارت‌های بانکی را بیرون می‌آورد و نشان می‌دهد! می‌گوید: این کارت یارانه افرادی است که اینجا گذاشته‌اند و پیش من حساب دفتری باز کرده‌اند. کارت‌هایی در مغازه من وجود دارد که از روز اول در اینجا بوده و اول هر ماه بابت بدهی‌شان آن‌ها را خالی می‌کردم.

این ماجرا تا قبل از سال 1397 خوب بود اما با این گرانی‌ها دیگر 45.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

500 تومان رقمی نمی‌شود.

این حکایت مغازه‌داری است با انبوهی از کارت‌های بی‌اعتبار!

افسوس می‌خورد و حالا نمی‌داند جواب کسی که زندگی‌اش به این کارت‌ها متصل شده است را چه بدهد.

اقتصاد برای افرادی که به مغازه‌های بزرگ می‌روند و کارت می کشند و نگاهی به قیمت‌ها نمی‌کنند آسیب چندانی وارد نکرده است.

این روزها اقتصاد کسانی را به زانو در ‌آورده که اول قیمت را نگاه می‌کنند و بعد خریدشان را انجام می‌دهند.

هر روز خبر از گرانی وسائلی می‌رسد که تا دیروز غذای اصلی آنها بوده اما امروز تحت الشعاع گرانی‌ها قرار دارد از پیاز و سیب‌زمینی گرفته تا ماکارونی و تن ماهی! شکر و خرما هم که داستان‌های خاص خودشان را دارد.

با یک مقایسه از رقم یارانه به خوبی می‌توان بی‌ارزش شدن ریال و یارانه‌های چهل و پنج هزارتومانی را دید.

تا چندی پیش با یک یارانه ۴۵ هزار تومانی می‌شد یک گونی ۱۰ کیلویی برنج خرید. می‌شد نزدیک به یک کیلوگرم گوشت خرید. چندین بسته ماکارونی و چند عدد تن ماهی را در سبد خرید جای داد و با خیال راحت هر میوه‌ای را تهیه کرد.

اما حالا باید برای خرید یک کیلو گوشت یارانه دو نفر را خرج کرد.

با این مبلغ یارانه دیگر نمی‌توان با فراغ بال هر میوه‌ای را برداشت و میوه‌های نوبرانه و خارجی، ممنوعه‌های فقرا می‌شوند.

از طرفی دولت روی بسیاری از کالاها یارانه می‌دهد که بیشتر از یارانه نقدی 45 هزار تومانی است و جالب آنجاست که ثروتمندان بیشتر ازآن بهره می‌گیرند.

یارانه‌های پنهان مثل دارو، بنزین، گاز طبیعی، برق و سوخت هوایی است.

متوسط یارانه پنهان که هر خانوار ایرانی سالانه دریافت می‌کند حدود ۱۰ میلیون تومان است. در این بین متوسط دریافتی یارانه پنهان دهک دهم که ثروتمندان هستند بیشتر از هفت برابر دهک اول است.

با توجه به اوضاع نامساعدت کنونی اقتصاددانان باید فکری برای متعادل سازی یارانه‌ها کنند. یادمان نرود امکانات برابر، همیشه مساوی با عدالت نیست.

به عنوان نمونه نباید بنزین برای کسی که آخرین مدل خودرو را دارد و به تعداد اعضای خانواده خودرو پارک شده دارد برابر با پیرمرد موتورسواری باشد که از دار دنیا همین وسیله نقلیه را دارد و یا یارانه به سوخت هواپیمایی تعلق بگیرد که فردی تا پایان عمر حتی یکبار از نزدیک آن را لمس نکرده است!

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: یارانه گرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۴۲۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع نگرانی کشاورزان با مصرف کود یارانه ای

به گزارش جام جم آنلاین از گرگان وی تصریح کرد:تحولات ارزی ‌و‌افرایش قیمت مواد اولیه کود شیمیایی در آغاز سال جاری این استان را با چالش های اساسی و کشاورزان را دچار تنش افزایش قیمت و  بستن بودن سامانه پایش مواد کودی برای صدور حواله کرده بود.
 وی تصریح کرد: پتروشیمی ها نیز در فروردین ماه سال جاری، تحویل سهمیه‌کود‌اوره را به این استان متوقف کرده بودند و فقط سهمیه‌کود اوره اسفند ماه سال۱۴۰۲ تحویل دادند.
  ضیائی همچنین درباره سهمیه انواع کود کشاورزی یارانه ای در سال۱۴۰۳ گفت: فعلا برای این شرکت سهمیه سال جاری همانند سهمیه سال گذشته به میزان۱۸۲ هزار و۷۵۴تن شامل: کود های ازته، فسفاته و پتاسه تعریف و مشخص شده است. ‌که تاکنون ۱۲ درصد ازسهمیه ابلاغی به میزان۲۱هزار و ۹۲۴ تن تامین شده است که این رقم در سال گذشته۲۰ هزار و۸۳۸ تن، بوده است. 
  وی خاطر نشان کرد: با این وجود برای تامین کود سرک اوره نیز باکمبود مواجه نبودیم و درحال حاضر نیز بیش از دوازده هزارو۵۶۸ تن انواع کود پایه پر مصرف شامل یک هزار و ۲۲۵ تن ازته، چهار هزار و۳۹۴ تن پتاسه‌و شش هزارو۹۴۹ تن برای کشت بهاره ذخیره سازی شده است‌و روانه۳۵۰ الی۴۰۰ تن کود از مبادی و پتروشیمی های و کارخانجات تولید داخل به انبار های استان حمل و تخلیه می گردد و جای هیچ گونه دغدغه و‌نگرانی برای کشاورزان وجود ندارد.
ضیایی بصورت ‌مصداقی بیان کرد: در حال حاضر یک کیسه ۵۰ کیلویی کود اوره با قیمت ۱۹۵ هزار تومان، یک کیسه ۵۰ کیلویی کودسوپر فسفات تریپل با قیمت ۷۱۵ هزار تومان و یک کیسه ۵۰ کیلویی کود سولفات پتاسیم نیز با قیمت ۸۱۲ هزار تومان به کشاورزان تحویل می شود.
وی افزود: این سهمیه کودهای شیمیایی با قیمت های اشاره شده به صورت قیمت های یارانه ای به کشاورزان تحویل می شود.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر قیمت آزاد یک کیسه کود اوره در بورس بیش از ۸۰۰ هزار تومان و کودهای شیمیایی فسفاته و پتاسه نیز تا حدود دو میلیون تومان است که دولت مابه التفاوت این نرخ ها می پردازد.

دیگر خبرها

  • خرید ۱۵ هزار میلیاردی اصفهانی‌ها در طرح فجرانه
  • مشکل شیرخشک‌های یارانه‌ای تا یک ماه آینده برطرف می‌شود
  • ۳۱ درصد منابع پیش‌بینی‌شده هدفمندی یارانه‌ها محقق نشده است
  • تمدید طرح یارانه تشویقی ۲۲۰ هزار تومانی کالابرگ؟!
  • بررسی یارانه تشویقی ۲۲۰ هزار تومانی کالابرگ
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • آخرین تغییرات درباره یارانه‌ها و زمان واریز آن
  • سرقت از مردم در پوشش کمک برای خرید بلیت مترو
  • سقف تراکنش‌ خرید از کارت‌های بانکی افزایش یافت
  • رفع نگرانی کشاورزان با مصرف کود یارانه ای