Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس لرستان- مرضیه شیرخان چگنی، امروزه که ابزارهای مدرن بشری سرانه مطالعه را کاهش داده باید از هر فرصتی برای ترویج کتابخوانی استفاده کنیم و در این راستا بهره‌برداری از فضا‌های مختلف برای راه‌اندازی کتابخانه ضرورت دارد.

کتاب میراث جاوید بشری و کتابخانه‌ محل ذخیره‎ دانش هستند و به تعبیر دیگر می‌توان آن‎ها را مرکز فرهنگ خرد نامید، پس توسعه فضای کتابخانه‌ها در مناطق محروم و شهرستان‌ها بسیار مهم است و باید تمام ظرفیت‌های خود را برای بالا بردن سرانه مطالعاتی به کار بگیریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی‌رغم پیشرفت‌های مختلف در عرصه‌های مختلف، هنوز کتاب و کتابخوانی جایگاه خودش را دارد و هیچ روشی نمی‌تواند مانند مطالعه در افزایش دانش و آگاهی قوی و مستحکم باشد پس با وجود توسعه انواع ابزارهای رسانه‌ای جایگزینی برای کتاب پیدا نشده در همین راستا ضروری است سرانه فضای فیزیکی کتابخانه‌ها حداقل تا استاندارد‌ها پیش رود.

 

در داشتن فضای فیزیکی کتابخانه‌ها جا ماندیم

مدیرکل کتابخانه های عمومی لرستان در رابطه با وضعیت فضای کتابخانه‌های استان به فارس گفت: سرانه فضای کتابخانه‌ای در لرستان با استانداردها خیلی فاصله دارد و قطعا پایین است و اگر پروژه‌های در حال ساخت کتابخانه‌های استان افتتاح شود بخش قابل توجهی به این فضا اضافه می‌شود .

فرشته طهماسبی با بیان اینکه ۱۳ پروژه کتابخانه در کل استان داریم، افزود: در دو سال اخیر با افتتاح دو کتابخانه  درجه یک بروجرد و  الیگودرز و بازسازی و افتتاح کتابخانه شهدای کوهدشت و  افتتاح چند پروژه کتابخانه روستایی ۲۵درصد به فضای کتابخانه‌ای استان اضافه شده است.

وی گفت: ما دستگاه بهره‌بردار هستیم و در ساخت پروژه‌ها دخالتی نداریم و فقط وظیفه تامین تجهیزات، نیرو  و کتاب به عهده ما است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی لرستان با بیان اینکه مجری بیشتر کتابخانه‌های در حال ساخت ارشاد اسلامی است، گفت: مجری پروژه کتابخانه مرکزی خرم‌آباد راه و شهرسازی است که حدود ۱۲ سال  هیچ پیشرفتی نداشته اما در سه سال گذشته  اعتبار آن صدرصد تخصیص یافته و طبق قولی که داده‌اند به زودی افتتاح می‌شود.

طهماسبی در رابطه با منابع کتابخانه‌های استان بیان کرد:  منابع کتاب در کل کشور به صورت مرکز نهاد ارسال می‌شود و بیش از ۹۰ درصد آن توسط تهران ارسال می‌شود و کتب به روز است.

وی با بیان اینکه بیشتر کتابخانه‌های استان درجه ۴ و ۵ هستند، بیان کرد: پروژه‌های جدید استان و بیشتر کتابخانه‌های شهرستان بروجرد درجه یک هستند که از حاظ وضعیت فضای کتابخانه‌ای وضعیت مناسبی دارد اما در 

مدیرکل کتابخانه های عمومی لرستان ادامه داد: مناطق چگنی از لحاظ وضعیت سرانه فضای کتابخانه‌ای مشکل داریم  و فضای فیزیکی برای کتابخانه نداریم که نیازمند کمک خیران است.

طهماسبی تصریح کرد: در خرم‌آباد هشت کتابخانه داریم اما در محله‌های ماسور و دره‌گرم واقعا به فضای کتابخانه‌ای نیاز داریم.

وی گفت: کتابخانه حضرت مهدی خرم‌آباد سال ۸۷ افتتاح شد و در سال ۹۵ به دلیل مشکلات زیر بنایی دستور به تعطیلی آن می‌دهند، با ورود با منابع خیران و منابع استان پروژه مقاوم‌سازی آن راه‌اندازی و در دو فاز انجام شد که فاز اول آن سال گذشته تمام شد و فاز دوم آن تا یک ماه آینده به اتمام می‌رسد.

 

افتتاح کتابخانه برای ۶ شهر‌ بدون کتابخانه

طهماسبی با اشاره به اجرای طرح راه‌اندازی کتابخانه در شهرهای بدون کتابخانه افزود: این طرح در شهرهای بدون کتابخانه استان مانند ویسیان، سوری، گراب، کوهنانی و شول آباد که بدون کتابخانه‌ هستند، در حال اجرا است.

وی عنوان کرد: در شهر ویسیان با رایزنی زمین و اعتبار گرفته شد که پروژه در حال اجرا است، در شهر شول آباد الیگودرز توسط بخشداری محل کتابخانه فراهم شده و در  شهر تازه تاسیس سوری اگر ساختمان و زمین اهدا شود آماده تجهیز هستیم.

مدیرکل کتابخانه های عمومی لرستان گفت:در شهر گراب نیز  پروژه کتابخانه حدود ۸۰ درصد پیشرفت دارد  و شهر کوهنانی نیز ساختمان فراهم شده و در حال مراحل انجام کارهای اداری هستیم.

وی افزود: فیروز‌آباد نیز کتابخانه داشته اما چند سال گذشته حذف شده است که با رایزنی در حال پیگیری هستیم و در سه ماه آینده بالغ بر ۶ شهر بدون کتابخانه کتابخانه دار می‌شوند.

طرح پیک کتاب یار زمان

طهماسبی در رابطه با روند ارائه خدمات کتابخانه‌های عمومی در وضعیت قرمز کرونا بیان کرد: در شرایط قرمز کرونایی خدمات حضوری کتابخانه‌ها تعطیل است و زمینه فعالیت را فضای مجازی با برگزاری مسابقه‌های کتابخوانی و  معرفی کتاب و ... قرار داده‌ایم.
 
وی خاطر نشان کرد: اقشار خاص و عموم مردم می‌توانند در شرایط قرمز کرونایی از طریق طرح پیک کتاب، با مراجعه به سامانه www.samanpl.ir کتاب موردنظر خود را انتخاب و پس از تماس با کتابخانه مجری و ثبت سفارش، کتاب را درب منزل دریافت کنند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی لرستان گفت: یکی از ضروریات اجرای این طرح خودرو است که باید ادارات مختلف روزانه یک خودرو در اختیار قرار دهند تا کتاب‌ها به اعضا در منزل تحویل داده شود.

 

اتمام ۶ پروژه کتابخانه‌ای لرستان طی سال جاری

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان  با بیان اینکه ساخت ۶ پروژه کتابخانه‌ در دست اقدام است، به فارس گفت: تا سال ۹۸ پیشرفت فیزیکی این کتابخانه‌ها در بالاترین سطح بود  و کتابخانه درجه یک بروجرد ۵۰ درصد و مابقی با درصد‌های کمتری بود و عملا روند آنها متوقف شد.

احمدحسین فتایی عنوان کرد: با پیگیری‌های صورت گرفته و جذب اعتبارات ملی و استانی از سازمان مدیریت، کتابخانه درجه یک بروجرد و الیگودرز امسال تحویل نهاد عمومی کتابخانه‌های استان داده شد.

وی بیان کرد: بر این اساس ۲۴۰۰ متر مربع به فضای کتابخانه‌ای استان اضافه شد و در عرصه نیز ۳ هزار و ۷۰۰ متر به کتابخانه‌ها اضافه شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان افزود: کتابخانه شهید با هنر بروجرد  نیز  ۹۸ درصد پیشرفت فیزیکی  دارد و تحویل نهاد عمومی کتابخانه‌های عمومی می‌شود.

فتایی بیان کرد:  کتابخانه  درجه یک پلدختر در دو سال گذشته بیش از ۴۰ درصد رشد فیزیکی داشته و ساختمان کتابخانه تمام شده و تکمیل تجهیزات گرمایشی و سرمایشی آن مانده که تا پایان سال یا نهایتا تا دهه فجر افتتاح می‌شود.

وی با بیان اینکه کتابخانه شهرستان سلسله نیز دیوارکشی و بخش ساختمان آن تکمیل شد گفت:  کتابخانه دورود نیز علیرغم اینکه ماده ۴۸ شده بود و پیمانکار آن رفته بود با پیگیری‌های ما جذب اعتبار شد که ان شالله عملیات اجرایی آن در دست آغاز است.

مدیر کل ارشاد لرستان خاطر نشان کرد: حتما با این پروژه‌ها که سه مورد از آنها تقریبا به بهره‌برداری رسیده و سه مورد از آنها تا انتهای سال به بهره‌برداری برسد سرانه فضای کتابخانه‌ای در استان نزدیک به سرانه کشوری می‌شود.
وی افزود: اگر کتابخانه مرکزی نیز به بهره برداری برسد گام بلندی است که زیرساخت‌های کتابخانه‌ای ما در سطح استان به مقیاس و استاندارد کشوری نزدیک شود.
انتهای پیام/ 

پاسخبازارسال

منبع: فارس

کلیدواژه: کتابخانه لرستان کتاب فرهنگ مدیرکل کتابخانه های عمومی لرستان کتابخانه های استان فضای کتابخانه ای پروژه کتابخانه بدون کتابخانه بهره برداری سرانه فضای سال گذشته پروژه ها درجه یک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۹۷۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۱۵۳ درصدی امانت کتاب در آذربایجان شرقی

به گزارش خبرنگار مهر، اسد بابایی عصر شنبه در جریان بازدید اعضای هیأت رئیسه شورای هماهنگی روابط عمومی‌های آذربایجان شرقی از کتابخانه مرکزی تبریز افزود: طی سال گذشته تعداد اعضای کتابخانه های عمومی استان از ۷۷ هزار نفر به ۱۶۱ هزار نفر رسیده که این افزایش در طول سال‌های اخیر بی نظیر بوده است.

وی تعداد کتبی که سال گذشته از کتابخانه های عمومی استان به امانت برده شده است را ۷۰۰ هزار جلد عنوان کرد و اظهار داشت: این تعداد امسال با رشدی بالغ از ۱۵۳ درصد به رکورد یک میلیون و ۷۰۰ هزار جلد رسیده است.

وی از اجرای طرح کودک کتابخوان در استان خبر داد و گفت: بر اساس این طرح که با همکاری مراکز بهداشت استان در حال اجرا است، کودکان ۶ ساله در موعد تزریق واکسن شأن با یک کارت دعوت خاص به عضویت در کتابخانه های عمومی استان ترغیب می‌شوند.

بابایی ادامه داد: با اجرای این طرح سال گذشته ۱۲ هزار نفر کودک ۷ ساله عضو کتابخانه های استان شدند.

مدیر کل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی در ادامه از اجرای طرح خانواده‌های کتابخوان در آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: با اجرای این طرح به دنبال شناسایی و معرفی خانواده‌هایی به جامعه هستیم که همه اعضایشان عضو فعال کتابخانه های استان هستند و کتاب به امانت می‌برند و بر این اساس آن خانواده‌هایی که بیشترین تعداد کتاب را به امانت برده باشند مورد تجلیل قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: طرح جدیدی هم مدنظر داریم که در صورت مشارکت ادارات عملیاتی خواهیم کرد و آن هم راه اندازی باکس‌های ویژه امانت کتاب در برخی ادارات است که هدف از آن به اشتراک قرار دادن کتاب‌های کارمندان برای مطالعه سایر همکاران است.

بابایی ابراز امیدواری کرد: با همکاری شورای هماهنگی روابط عمومی‌های آذربایجان شرقی این طرح به صورت پایلوت در تعدادی از ادارات عملیاتی شود تا در آینده نزدیک در تمام دستگاه‌های دولتی مورد استفاده قرار گیرد.

وی همچنین از آمادگی این اداره کل برای حمایت از برنامه‌های شورای هماهنگی روابط عمومی‌های استان خبر داد.

این گزارش می‌افزاید، در ادامه این نشست محمد عزیزی راد دبیر شورای هماهنگی روابط عمومی‌های آذربایجان شرقی ضمن تقدیر از اقدامات ارزشمند مدیر کل کتابخانه های عمومی استان ابراز امیدواری کرد با تداوم چنین اقداماتی شاهد افزایش فرهنگی مطالعه بین اقشار مختلف مردم شویم.

همچنین در ادامه هر یک از اعضای به بیان دیدگاه‌های خود پیرامون زمینه‌های همکاری بیشتر بین دستگاه‌های اجرایی و اداره کل کتابخانه های عمومی استان اشاره کردند که راه اندازی کتابخانه تخصصی ارتباطات همزمان با ۲۷ اردیبهشت روز ارتباطات و روابط عمومی از جمله آن بود.

کد خبر 6090268

دیگر خبرها

  • برگزاری آیین نقد کتاب لبخند آفتابی
  • افتتاح دو پروژه راه آهن ملایر کرمانشاه و پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده
  • همه ادارات شهرستان دشتی باید کتابخانه داشته باشند
  • رشد ۱۵۳ درصدی امانت کتاب در آذربایجان شرقی
  • ۳۷۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه ۲ افتتاح نمایشی در کرمانشاه
  • زمین مورد نیاز برای احداث کتابخانه‌های عمومی در اردبیل تامین می‌شود
  • عقب‌ماندگی‌های اجرای طرح فیبر نوری در استان بوشهر جبران شود
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  • کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه
  • قرنطینه‌شدن کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه