Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما بعنوان نمایندگان مجلس هیچ دغدغه‌ای بجز دغدغه‌های مردم نداریم، گفت: باید بگویم که ما واقعا یار و مددکار دولت برای اجرای قانون هستیم و در کنار آن ناظر دلسوزی نیز برای آن‌ها هستیم.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در گفتگوی تلویزیونی به مناسبت دهم آذرماه روز مجلس و سالروز شهادت آیت‌الله سید حسن مدرس، اظهار داشت: مهمترین ویژگی شهید مدرس این بود که، چون از خدا می‌ترسید، از هیچکس نترسید و در مقابل چشم غره‌های دشمنان خارجی ایستاد و هم در برابر استبداد داخلی و او بود که به این موضوع هویت بخشید که مجلس خانه ملت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی در پاسخ به سوالی پیرامون ریل گذاری اقتصاد برای حل مسائل معیشتی مردم، گفت: ما بعنوان نمایندگان مجلس هیچ دغدغه‌ای بجز دغدغه‌های مردم نداریم و انصافا همه همکاران من مرتب و از نزدیک با توده‌های مردم در ارتباط اند. مجلس یازدهم از ابتدا تمرکز خود را بر دو موضوع گذاشت؛ اول مسائل اقتصادی و دوم مسائل فرهنگی و علمی.

** یار و مددکار دولت برای اجرای قانون هستیم

قالیباف ادامه داد: اگر نگاهی به مجلس کنیم، مجلس برای اقتصاد و هر موضوع دیگری وظیفه‌اش این است که اگر مشکلی در قوانین وجود داشته باشد آن را مرتفع کند و بعد هم بر اجرای قانون نظارت کند. باید بگویم که ما واقعا یار و مددکار دولت برای اجرای قانون هستیم و در کنار آن ناظر دلسوزی نیز برای آن‌ها هستیم.

رئیس مجلس با اشاره به جلسه امروز مجلس و دولت، گفت: وقتی اقتصاد دغدغه اول کشور است و نگرانی مردم از بی ثباتی اقتصاد و گرانی است، در مجلس به این موضوعات با اولویت می‌پردازیم و می‌بینیم که مهمترین قوانین تصویب شده در مجلس متمرکز بر بحث اقتصاد است.

وی با بیان اینکه امروز مسکن یکی از دغدغه‌های مهم مردم است و با گرانی فعلی خرید مسکن تقریبا ناممکن است، گفت: امروز حتی مردم نگرانند که آیا می‌توانند اجاره مسکنشان را تامین کنند؟ مجلس قانون تولید مسکن را در دستور کار گذاشت و سعی کردیم تمام ضعف‌های گذشته در حوزه مسکن را مورد توجه قرار دهیم و مهمترین کاری که کردیم این بود که کار را با نگاه دولتی ساز پیش نبردیم، چون نگاه ما این است که از ظرفیت‌های مردم استفاده کنیم، اما دولت باید از ظرفیت‌ها و امکاناتی که دارد به گونه‌ای عمل کند که قیمت تمام شده مسکن ارزان شود.

قالیباف تأکید کرد: معمولا بنا بر نقاط جغرافیایی کشور از ۵۵ درصد تا ۴۵ درصد قیمت مسکن، متمرکز در قیمت زمین است و ما در این بخش آمدیم از زمین‌های دولتی استفاده کردیم. از زمانی که قانون جهش تولید و ساخت مسکن ابلاغ شد و دولت با تأخیر آن را اجرا کرد هم‌اکنون به مرحله عملیات رسیده‌ایم و این موضوع در قیمت مسکن تأثیر خود را گذاشته است.

** عمده خانه‌های نوساز در اختیار بانک‌ها است

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه چندصد هزار خانه نوساز و خالی در کشور داریم که عمده آن‌ها در اختیار بانک‌ها و شرکت‌های بانک‌ها و انبوه‌سازان بانک‌ها است، اظهار داشت: آن‌ها نگاه تجاری دارند، اما باید از آن‌ها مالیات گرفته شود. مالیات بر خانه‌های خالی صاحبان مسکن‌ها را مجبور خواهد کرد که یا اجاره بدهند و یا آن را بفروشند.

وی گفت: مراحل نهایی مالیات بر عایدی سرمایه هم در مجلس در حال گذار است. ما با یک برنامه روشن در مجلس حرکت می‌کنیم به طوری که در مجلس در موضوع مسکن عایدی بر سرمایه، مالیات بر خانه‌های خالی و قانون جهش تولید و ساخت مسکن را دنبال کردیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: سعی کردیم که سبد کمک معیشتی را برای چهار ماه با همراهی دولت قبل در نظر بگیریم چرا که مردم مشکل معیشتی پیدا کرده‌اند. هر چند که بخشی از فشار‌های اقتصادی ناشی از تحریم‌ها است.

** جاده یکطرفه فشار آمریکا و ۴+۱ به ایران را برگرداندیم

قالیباف با اشاره به اقدام مجلس در تصویب قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها، تصریح کرد: سال گذشته قانونی درباره لغو تحریم‌ها در مجلس تصویب کردیم که جاده یکطرفه آمریکا و ۴+۱ را به جمهوری اسلامی فشار می‌آوردند را برگردانیم؛ وقتی قانون اقدام راهبردی در مجلس تصویب شد طرف غربی متوجه خیلی چیز‌ها شد؛ این قانون زبان دیپلماسی در عرصه بین‌المللی بود و نقشه راهی بود که دقیقاً موضوع را شفاف با زبان قانون بیان کرد.

وی گفت: اجرای پروتکل الحاقی و یا محدودیت در حوزه غنی‌سازی در گرو آن بود که طرف مقابل تحریم‌ها را بردارد، اما آن‌ها این کار را نکردند در حالیکه ما تعهدات خود را انجام داده بودیم. در مذاکرات هم ان‌شاءالله و به شرط وفا و به شرط آنکه طرف غربی به تعهداتش وفا کند دستاورد‌های عزتمندانه‌ای خواهیم داشت.

** دغدغه معیشتی دلیل اصلی کاهش موالید است

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قانون حمایت از خانواده و تعالی جمعیت هم در حوزه فرهنگی آثار خوبی در جامعه داشته است، اظهار داشت: یکی از سرمایه‌های خانواده‌ها فرزندان آن‌ها هستند. این در حالی است که ما جزو جوان‌ترین جمعیت‌های دنیا هستیم؛ اگر روزگاری سیاست جمعیتی ما با فرزند کمتر بود، اما استمرار این موضوع باعث پیری زودرس شده است. مجلس یازدهم با طرح حمایت از خانواده و تعالی جمعیت به دنبال رشد موالید و جمیعت است.

قالیباف ادامه داد: دغدغه معیشتی خانواده دلیل اصلی کاهش موالید است و وقتی جوان ایرانی بنای ازدواج دارد او در ابتدا دغدغه شغل دارد تا تشکیل خانواده دهد. جوان ایرانی و خانواده‌اش و زوجین به موضوع اشتغال و درآمد برای هر ازدواجی فکر می‌کنند؛ موضوعات اقتصادی در نگاه اولیه هر ازدواجی سایه انداخته است و مسائل اقتصادی در استحکام و شکل‌گیری خانواده نقش جدی و اساسی دارد.

** بودجه خوبی برای اجرای قانون حمایت از خانواده و تعالی جمعیت اختصاص می‌دهیم

وی با بیان اینکه قانون حمایت از خانواده و تعالی جمعیت بیش از ۷۰ ماده دارد و بنا داریم که از ظرفیت‌های دولت برای اجرای تمام این قانون استفاده کنیم، تاکید کرد: بودجه خوبی هم برای سال ۱۴۰۱ به منظور اجرای این قانون تخصیص خواهیم داد. از ارائه تسهیلات ازدواج و پیش‌بینی‌های وام برای تشکیل خانواده به منظور فرزندآوری و اعطای شغل، مسکن و بیمه مادران و ... در قانون حمایت از خانواده و تعالی جمعیت پیش‌بینی شده است. البته هرچه ازدواج در سنین کمتر باشد تسهیلات بیشتری به آن‌ها تعلق خواهد گرفت. دولت به اجرای قانون حمایت از خانواده و جمعیت توجه دارد. هرچند که می‌دانیم مشکلات اقتصادی هم داریم، ولی دولت بودجه خوبی برای اجرای این قانون گذاشته و می‌گذارد.

رئیس مجلس تضاد منافع را یکی از مشکلات همه جوامع از جمله ایران برشمرد و گفت: جوانان با استعداد و خلاق آماده ورود به رشته‌های پزشکی داریم در حالیکه ظرفیت پذیرش دانشجو در کشور کم است. این در حالی است این جوانان معدل‌های بالای ۱۹ داشته و پتانسیل خوبی دارند، اما سقف پذیرش دانشجو کم است و عملاً وارد دانشگاه نمی‌شوند، ولی در شرایط کرونا نیاز به متخصص و پزشک بیشتری داشتیم؛ برخی شهر‌های محروم فقط دو پزشک دارند در حالیکه در تهران تعداد پزشکان و متخصصان زیاد است.

** افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی برای کنکور سال آینده محقق می‌شود

قالیباف ادامه داد: در شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی مصمم به افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی هستیم این در حالی است که جوانان نخبه برای اجرای این کار لحظه‌شماری می‌کنند. من قول می‌دهم برای کنکور سال آینده افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان محقق شود.

** مردم باید مازاد درآمد خود را به بورس ببرند نه نیاز ضروری زندگی‌شان

وی با بیان اینکه ده‌ها میلیارد دلار ظرفیت در کشور وجود دارد که به دلیل رویکرد‌ها و تصمیمات اشتباه و یا روش‌هایی که دلال‌بازی را باب کرده است منجر به آن شده ثروت متعلق به مردم در اختیار عده‌ای خاص باشد، گفت: امروز برای نجات اقتصاد نیازمند تصمیمات شجاعانه و دقیق در بررسی، طرح و اجرا هستیم. بدون شک یکی از موضوعاتی که باعث هدایت نقدینگی به سمت تولید شده است بازار سرمایه و بورس است. اما گاهی اوقات مسئولان تصمیمات اشتباهی می‌گیرند که مقصر آن ما هستیم چرا که فردی که طلا، خودرو و نیاز زندگی خود را می‌فروشد تا به بورس ببرد دچار ضرر و زیان شده است. در حالیکه مردم باید مازاد درآمد خود را به بورس ببرند نه نیاز ضروری زندگی‌شان را.

رئیس مجلس ادامه داد: فعالین بورس از ۴ میلیون نفر در یک مدت زمان کوتاه به ۵۰ میلیون نفر رسیدند در حالیکه تعداد زیادی از مردم با سرمایه‌های کم در کنار شرکت‌های حقوقی با سرمایه‌های کلان که اکثر آن‌ها خصوصی، خصولتی و یا دولتی بودند قرار گرفتند و عملاً افراد حقیقی و حقوقی در بورس کنار یکدیگر هستند.

** مردم با اعتماد به مسئولین دولت گذشته وارد بورس شدند

قالیباف با بیان اینکه افراد حقوقی حرفه‌ای هستند، ولی مردم دارای سهام جز به صورت حرفه‌ای به بورس نیامدند، تاکید کرد: بورس محل ریسک است و بازار سرمایه بازاری دارای ریسک است در حالیکه مردم به اعتماد مسئولین دولت گذشته وارد بورس شدند؛ ما باید زمینه ریسک در بورس را پوشش دهیم و سرمایه‌های مردم را بیمه کنیم. بورس بالا و پایین می‌شود در حالیکه حقوقی‌ها و شرکت‌ها افرادی حرفه‌ای هستند و در هر صورت مردم و سهامداران خرد با بالا و پایین شدن بورس ضرر و زیان می‌بینند هرچند که عرضه‌های اولیه در بورس باعث عمق‌بخشی به بورس شد.

** رانت‌ها و اطلاعات ویژه‌ای در بورس وجود دارد

وی گفت: در دولت گذشته یک لایحه دو فوریتی به مجلس آمد و ما ظرف سه هفته به آن رسیدگی کردیم و در نهایت شورای نگهبان آن را تأیید کرد و ما قانون حمایت از بورس را به دولت ابلاغ کردیم، اما هشت ماه ابلاغ این قانون طول کشید. رانت‌ها و اطلاعات ویژه‌ای در بورس وجود دارد و همین اشکال در معادن و انرژی هم هست. ما ثروت و دارایی و مسیر‌های تولید ثروت خوبی داریم در حالیکه ۸۰ تا ۹۰ درصد اقتصاد ما دولتی است، ولی باید از سرمایه و سرمایه‌دار حمایت کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در جلسه امروز مجلس از دولت خواستم درباره بودجه تصمیم‌گیری خوبی کنند، خاطرنشان کرد: باید دانست که نباید دولت دست در جیب مردم و فقرا کند چرا که این کار منجر به افزایش تورم می‌شود؛ کسری بودجه دولت و خلق پول توسط بانک‌ها یعنی دست کردن در جیب مردم و عملاً این کار قدرت خرید مردم را کاهش می‌دهد و حتی مردم با افزایش اسمی حقوق چیزی را از رفاه حس نمی‌کنند.

** گرانی مرغ به دلیل ضعف شبکه توزیع است

قالیباف افزود: نهاده‌های اصلی در کشور با ارز ۴۲۰۰ تومانی تأمین می‌شود، اما، چون بهره‌وری و تولید و شبکه توزیع دچار ضعف اساسی است مرغ را به مردم گران تحویل می‌دهیم در حالیکه یارانه زیادی برای واردات نهاده داده شده است. پول می‌دهیم، ولی این هزینه سر سفر مردم محسوس نیست، زیرا فضای سوداگری و دلالی باز است.

وی با تاکید بر اینکه نباید هر روز ارزش پول ملی در کشور کاهش پیدا کند و مردم احساس کاهش قدرت خرید داشته باشند، گفت: ما روزانه بیش از ۵ میلیون تن نفت مصرف داخلی در انرژی داریم در حالیکه یارانه زیادی هم در این باره می‌دهیم؛ هم‌اکنون هر متر مکعب گاز چهار هزار تومان برای دولت تمام می‌شود، ولی از مردمی که کمترین مصرف گاز را دارند ۱۰۰ تومان می‌گیریم. در حالیکه پرمصرف‌ها ۲۱ برابر کم مصرف‌ها استفاده کرده و از یارانه بیشتری بهره‌مند می‌شوند.

** ضرورت رسیدگی قوه قضائیه به تخلفات دولت گذشته

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تخلفاتی در دولت گذشته انجام شد و ما در مجلس یازدهم براساس آیین‌نامه داخلی مجلس و طبق ماده ۲۳۴ آن را بررسی کردیم، عنوان کرد: مجلس این تخلفات را قطعی دانست و امیدوارم قوه قضاییه به این تخلفات رسیدگی کند. این در حالی است که در حوزه معادن، فولاد و سیمان هم این تخلفات وجود دارد.

قالیباف ادامه داد: قیمت محصولات معدنی، فولاد و سیمان مشخص است؛ این در حالی است که این محصولات با مواد اولیه و انرژی ارزان تولید می‌شود، ولی قیمت فروش آن‌ها جهانی است. هم‌اکنون وقت آن است که دولت و مجلس شجاعانه اقدام کرده و آبرو بگذاریم تا یارانه‌های ارزی، مواد اولیه و نهاده‌های دامی را تعیین تکلیف کنیم. متأسفانه ما از بیت‌المال هزینه‌های زیادی می‌کنیم تا کالا‌های اساسی در سفره مردم ارزان باشد، اما اینگونه نیست.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: قالیباف مجلس شورای اسلامی طرح صیانت از کاربران فضای مجازی قانون حمایت از خانواده و تعالی جمعیت رئیس مجلس شورای اسلامی اجرای قانون هستیم قالیباف ادامه برای اجرای قانون دولت برای اجرای دولت گذشته تحریم ها بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۱۹۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفتارهای متناقض در زمینه عرضه زمین و پرداخت وام ساخت مسکن، مردم را سردرگم کرده است

حجت الاسلام سید سلمان ذاکر، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار قدس در مورد در واگذاری زمین و ارائه تسهیلات به مردم برای ساخت مسکن، گفت: گره هایی که  توسط مردم باز می شود دولت نمی تواند آنها را انجام دهد. دولت باید زیرساخت ها را انجام دهد و خلا های قانونی را پر کند و به کمک مجلس زمینه جهش تولید مسکن با مشارکت مردم را فراهم کند.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: یکی از زیرساخت ها برای جهش تولید مسکن واگذاری زمین است. سختگیری های بیجا در خصوص عرضه زمین به مردم مصیبت درست کرده است. برخی از رفتارهای متناقض در حوزه ساخت مسکن مردم را سردرگم کرده است. از جهتی می گویند قانون جهش تولید مسکن اجرایی شود و از طرف دیگر سختگیری های بیجا درمورد پرداخت تسهیلات ساخت مسکن و عرضه زمین به مردم دارند که همه اینها موانع است.

ذاکر عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به لزوم اعطای تسهیلات ساخت مسکن به مردم جهت مشارکت فعال توان و سرمایه مردمی در حوزه ساخت مسکن در کنار عرضه زمین توسط دولت تاکید کرد: سال ، سال تولید و جهش تولید است و از طرف دیگر اگر می خواهیم جهش تولید رقم بخورد باید مشارکت مردم را داشته باشیم. اگر در کنار واگذاری زمین اقدامات حمایت مالی دولت از جمله تسهیلات بانکی داشته باشیم پروسه تکمیل می شود و من احساس می کنم اگر مردم بخواهند خودشان بدون تسهیلات وارد شوند مانع ایجاد می شود. منابع بانکها برای بیت المال و مردم است . اینکه بگوییم مردم بروند مسکن بسازند آنهایی که پول ندارند تسهیلات بگیرنددرست نیست چراکه  اقشار کم درآمدی هم  هستند که نمی توانند تسهیلات بگیرند اولا گرفتن تسهیلات ضمانت های سنگین می خواهد و زمان بر هم  است .

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در پایان با اشاره به لزوم حذف موانع  خاطر نشان کرد: اگر می خواهیم  به تولید جهش مسکن برسیم باید موانع پیش روی عرضه زمین به مردم و پرداخت تسهیلات بانکی به مردم را حذف کنیم. برداشتن موانع بدون اراده دولت و دستگاههای متولی ممکن نیست.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • زمین و تسهیلات از دولت ساخت با مردم/ به جز چند کلانشهر دولت مشکلی برای تامین زمین ندارد
  • دولت اجرای قانون مدیریت واحد شهری را تا تحقق کامل دنبال کند
  • دولت قانون ساماندهی اجاره بها را تا قبل از شروع فصل جا به جایی مستاجران اجرایی کند
  • رفتارهای متناقض در زمینه عرضه زمین و پرداخت وام ساخت مسکن، مردم را سردرگم کرده است
  • نامه مهم قالیباف به رئیسی
  • دو قانون مصوب مجلس از سوی قالیباف به دولت ابلاغ شد
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • مجلس پیگیر اجرای سند تحول رئیس‌جمهور در حوزه ارز است
  • مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است
  • صحبت‌های بی‌سابقه قالیباف درباره ماجرای ارز/ آغاز گشت ارشاد مسئولان توسط رادان