Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@22:28:06 GMT

«شروه‌ای برای حبیب» روانه بازار نشر شد

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۱۶۳۰۰

«شروه‌ای برای حبیب» روانه بازار نشر شد

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «شروه‌ای برای حبیب»؛ خاطرات مردم بوشهر از ایام شهادت حاج قاسم سلیمانی نوشته فریده الیاسی‌فرد توسط انتشارات «راه یار» منتشر و روانه بازار نشر شد.

در بخشی از مقدمه این کتاب که هفتمین جلد از عناوین ناشر درباره خاطرات مردمی از ایام شهادت سردار سلیمانی است، می‌خوانیم:

«صدوچند سال قبل از این هم وقتی رئیسعلی دلواری به شهادت رسید نه فقط بوشهر که همه ایران عزادار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آوازه نبردهای شجاعانه و مخلصانه رئیسعلی به همه جا رسیده بود. دست خالی، مقابل قوای مهاجم ایستادن و دلاوری کردن، او را سر زبان‌ها انداخته بود. محبوب دل همه ایرانی‌ها شده بود. شهادتش همچون جرقه‌ای در انبار باروت عمل کرد و همه ایران شعله‌ور شد. از عزاداری‌های مردمی پس از شهادت رئیسعلی در اسناد و کتب تاریخی اندک گزارش‌هایی روایت شده است. اینکه در مناطق دیگر کشور، مردم قیام کردند و شهرها برای بیگانگان ناامن شد و به تلافی شهادت رئیسعلی، فلان شخصیت وابسته به انگلیسی‌ها توسط مردم به قتل رسید یا اینکه مردم کفن‌پوش شده و داوطلب حضور در جنوب برای مبارزه با دشمن شدند یا اینکه در محرم همان سال روی منبرها از شهادت رئیسعلی و در رثای او گفته می‌شد یا اینکه بچه‌ها بعد از شهادتش در بازی‌ها رئیسعلی می‌شدند و با دشمن می‌جنگیدند یا حتی اینکه نوجوانان می‌گفتند می‌خواهند روزی رئیسعلی شوند و… را بوشهری‌ها بارها خوانده و شنیده‌اند. اما «شنیدن کی بود مانند دیدن». شهادت سردار دل‌ها در نیمه شب ۱۳ دی ماه ۱۳۹۸ شنیده‌ها را برای بوشهری‌ها عینی و دیدنی کرد…این کتاب کوششی است برای ثبت مجاهدت‌های مردم بوشهر در عزای شهیدی دیگر که در امتداد رئیسعلی دلواری با آرمان‌هایی به فراخور زمان بزرگ‌تر جنگید…

برگ‌برگ این کتاب می‌کوشد با روایت عزاداری بوشهری‌ها در ماتم سردار دل‌ها از حتی دورافتاده‌ترین روستاهای جنوب کشور، اشک‌ها و مویه‌های اهالی را در این غم بزرگ و نفرت و کینه‌شان از دشمن را برای خوانندگان در زمان‌ها و البته مکان‌های دیگر ثبت و ضبط کند. در عین حال، خط به خط آن، همچون شروه‌ای است که محققین دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در غم شهادت حبیب مقاومت سروده و خوانده و با کلمه کلمه آن گریسته‌اند.»در بخشی از این کتاب نیز چنین می‌خوانیم: «در مسجد نشسته بودم. در حال و هوای دعای ندبه بودم که دوستم فاطمه با گریه وارد شد. کنارم نشست. آهسته پرسیدم: «چی شده؟» گفت: «سردار سلیمانی به شهادت رسیده.» گریه‌اش بیشتر شد، با تعجب نگاهش کردم و گفتم: «وا فاطمه! معلومه که دروغه! شایعه است، می‌دونند حاج قاسم برای مردم مهمه، دست گذاشتند روش.»پیام تسلیت حضرت آقا را که خواندم، باور کردم خبر دروغ نبوده است، اما نمی‌پذیرفتم که حاج قاسم شهید شده است. در شوک و بُهت بودم، خبر در مسجد پخش شده بود. خیلی‌ها گریه می‌کردند. بعضی‌ها هم مثل من در شوک بودند که مگر می‌شود؟! از مسجد که بیرون آمدیم با فاطمه و دو نفر از دوستان دیگرم به سمت گلزار شهدای روستا رفتیم. جایی بهتر از آنجا نداشتیم. سر مزار شهدا که رسیدیم، بغضمان ترکید.»

کتاب «شروه‌ای برای حبیب» که تحقیق آن برعهده هاجر عابدینی‌نژاد بوده و تدوین آن توسط فریده الیاسی‌فرد صورت گرفته، در ۱۴۴ صفحه، شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و قیمت ۴۰ هزار تومان توسط انتشارات «راه یار» منتشر شده است.

کتاب‌های «بر شانه‌های کارون»، «سردار سربدار»، «حافظ دل‌ها»، «یزله بر دجله»، «سلیمانی‌ها» و «ابرقدرت خداست» درباره روایت‌ها و خاطرات مردمی شهرهای مختلف از ایام شهادت حاج قاسم و ابومهدی المهندس نیز تاکنون توسط انتشارات راه یار منتشر شده اند.

کد خبر 5439157 فاطمه میرزا جعفری

منبع: مهر

کلیدواژه: انتشارات راه یار دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی قاسم سلیمانی معرفی کتاب تازه های نشر دیپلماسی فرهنگی فلسفه نقد کتاب کتاب و کتابخوانی انتشارات شهید کاظمی لبنان کتاب محمد مهدی اسماعیلی پیامبر اکرم ص مد و لباس حاج قاسم شروه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۱۶۳۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«اخلاق و درام» راهی بازار نشر شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، کتاب «اخلاق و درام» نوشته نصرت الله تابش از انتشارات بنیاد سینمایی فارابی وارد بازار نشر شد.

نویسنده کتاب «اخلاق و درام» در این کتاب با تحلیل آثار دراماتیک نظیر «رومئو و ژولیت»، «مکبث» و «هملت» از ویلیام شکسپیر، «آناکارنینا» و «مرگ ایوان ایلیچ» از لئو تولستوی، «تصویر دوریان گری» از اسکار وایلد، «بینوایان» از ویکتور هوگو، «فاوست» از ولفگانگ گوته، «سریر خون» کوراساوا، «کشتن مرغ مقلد» رابرت مالیگمن، «معصومیت از دست رفته» داود میرباقری، «چشمه‌ باکره» اینگمار برگمن، «گلادیاتور» ریدلی اسکات، «پدرخوانده» کاپولا و آثار بسیار دیگر، در جست‌وجوی پاسخ به این پرسش است که آیا مفاهیم اخلاقی، صرفاً توصیه‌ای به هنرمند است یا بدون مفاهیم اخلاقی، اثری دراماتیک خلق نمی‌شود؟

این کتاب در شش فصل و از منظر پیرنگی به موضوع اخلاق و پیوند آن با درام به همراه مثال‌های متعدد سینمایی پرداخته است؛ اخلاق و درام با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه در ۳۳۶ صفحه با قیمت ۲۹۰ هزار تومان منتشر و در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته است.

انتشارات بنیاد سینمایی فارابی نیز امسال با یکصد عنوان کتاب و فصلنامه در غرفه بنیاد فارابی در سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به ۲ شکل حضوری و مجازی پذیرای دانشجویان، پژوهشگران، اساتید و عموم علاقه‌مندان سینما است.

کد خبر 6090674

دیگر خبرها

  • نشر پویانما با «نخستینه های چاپ ایران؛ کتاب‌های چاپ سربی دوره اول» در نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳
  • خلیج فارس نقطه مشترک همه مردم ایران
  • کتاب «نقش ما» وارد بازار نشر شد
  • «اخلاق و درام» راهی بازار نشر شد
  • ترجمه «قلمروزدایی علم و دین» روانه بازار نشر شد
  • تالیف و تدوین ۲۰۰ کتاب با موضوع ایثار و شهادت در کهگیلویه و بویراحمد
  • تالیف و تدوین ۲۰۰ کتاب با موضوع ایثار و شهادت در استان
  • دلارهای خانگی روانه بازار شدند | روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت
  • کتاب «رازهای زیارت اربعین» روانه بازار نشر شد
  • محکم‌ترین اصل قانون اساسی اسلام که در نهج البلاغه آمده است